μεσοθεραπεία prp

Μεσοθεραπεία PRP

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία περιλαμβάνει πολλαπλές μικροενέσεις όπως και η ετερόλογη μεσοθεραπεία αλλά το υλικό που εγχύεται στην περίπτωση της αυτόλογης προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή.

Πρόκειται για μια καθαρά εξατομικευμένη θεραπεία με αντιγηραντικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές δράσεις, προερχόμενες από τα συστατικά του αίματος. Το υλικό που δημιουργείται μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια καταπολεμώντας την χαμένη νεότητα και λάμψη του δέρματος.

Τα οφέλη της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι τα εξής:

  • Βελτιώνεται η ελαστικότητα, η σφριγηλότητα και η ανθεκτικότητα του δέρματος.
  • Βελτιώνεται η απόχρωση της επιδερμίδας.
  • Αναδομούνται οι ίνες του κολλαγόνου.
  • Μειώνονται αποτελεσματικά ρυτίδες και πτυχώσεις.
  • Επιτυγχάνεται η επούλωση μετά από αισθητικές επεμβάσεις.

 

Η συνεδρία ξεκινά με λήψη μικρής ποσότητας αίματος το οποίο στη συνέχεια φυγοκεντρείται για να διαχωριστούν τα συστατικά του. Μόλις γίνει ο διαχωρισμός λαμβάνεται το πλάσμα, που περιέχει τα αιμοπετάλια. Μετά από μια διαδικασία ενεργοποίησής του (δηλαδή προσθήκης νουκλεοτιδίων και ιόντων ασβεστίου) είναι έτοιμα να απελευθερώσουν στο δέρμα τους αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι με τη σειρά τους πολλαπλασιάζονται και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες. Οι ινοβλάστες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος προσφέροντας βαθιά ανάπλαση, ελαστικότητα και λάμψη.

Παρότι ένα μεγάλο πλεονέκτημά της σε σχέση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία είναι ότι δεν εγχύεται ξένο υλικό στον οργανισμό, η αυτόλογη μεσοθεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε: εγκυμοσύνη, θηλασμό, χρήση αντιπηκτικών, παθήσεις του αίματος, ανοσοκαταστολή, παθήσεις του δέρματος (όπως ενεργή ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, ροδόχρου νόσο) και λοίμωξη προσώπου (όπως έρπης).

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και ο αριθμός συνεδριών κρίνεται ανάλογα με την περίπτωση. Για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος προτείνεται 1 συνεδρία κάθε μήνα για 3 συνεχόμενους μήνες και μετά 1 επαναληπτική συνεδρία ανά εξάμηνο.

Είναι σχετικά ανώδυνη διαδικασία αλλά μπορεί να γίνει χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας πριν από τη θεραπεία. Μετά τη συνεδρία μπορεί να παρατηρηθούν ερυθρότητα ή εκχυμώσεις που υποχωρούν άμεσα τις επόμενες ημέρες. Συστήνεται η χρήση αναπλαστικής κρέμας για γρηγορότερη επούλωση.